Καταδυτικά σημεία

ΨΑΡΟΠΟΥΛΑ


Τοποθεσία: Ακριβώς μέσα στην πόλη, στην ανατολική πλευρά της . Ένα από τα αγαπημένα μας καταδυτικά μέρη . Στα 20 μέτρα από την ακτή, και μπορούμε να κάνουμε καταδύση σε βάθος 20 έως 25 μέτρων.


Ειδικά σε ένα σημείο, μπορούμε να δούμε τα ερείπια μιας παλιας κατασκευής που αποτελείται από τεράστιους ογκόλιθους, μοιάζει με λαβύρινθο, μέσα στο οποίο μπορούμε να προχωρήσουμε και να τον εξερευνήσουμε .


ΚΑΜΕΙΡΟΣ ΣΚΑΛΑ


Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και 20 χλμ από τη Ρόδο. Είναι γνωστή για την αρχαία ιστορία της, η περιοχή ήταν μια μεγάλη μητρόπολη στην αρχαιότητα.


Στο βυθό της συναντάμε ένα σιδερένιο ναυάγιο με μέγιστο βάθος τα 12 μέτρα. Ένα από τα πιο όμορφα μέρη για να βουτήξετε , όταν οι καιρικές συνθήκες μας το επιτρέπουν !!!!


ΚΑΛΛΙΘΕΑ


Είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές της, πριν από την εποχή των Ιπποτών. Χτίστηκε από τους Ιταλούς το 1928, έχει ανακαινιστεί πρόσφατα και περιλαμβάνει πλέον ένα μικρό μουσείο και γκαλερί. Καλλιθέα σημαίνει όμορφη θέα στα ελληνικά. Είναι γνωστή για τις υποβρύχιες σπηλιές της και ασυνήθιστους βραχώδεις σχηματισμούς.


Με εύκολη πρόσβαση από τους δύτες με μια μεγάλη ποικιλία από μεσογειακά σφουγγάρια και μαλακά κοράλλια. Προσθέστε σε αυτό την σταδιακή αλλαγή της αλατότητας της Μεσογείου, φέρνοντας μαζί του πολλά ψάρια από την Ερυθρά Θάλασσα, και έχετε μια αξέχαστη βουτιά για να θυμόμαστε.


ΑΝΤΟΝΥ ΚΟΥΙΝ


Ένας καταδυτικός προορισμός με εύκολη πρόσβαση από την ακτή. Μπορούμε να δούμε βράχια με πολλά ψάρια, αλλά αν ακολουθήσουμε δεξιά πορεια , θα βρεθούμε σε ένα θαυμάσιο υποβρύχιο τοίχο ,ο οποίος σε κάποιο σημείο εχει μια πολύ όμορφη σπηλιά (σπηλιά της φώκιας).


Μια από τις καλύτερες καταδύσεις στη Ρόδο καθώς σπήλαια και αρχαίοι αμφορείς γύρω από τον κόλπο μας αφήνους όλους άφωνους. Βάθος 30+ με σημεία για αρχαριους και έμπειρους δύτες .